Puutarhapalstat

Perkkaa-Vermo ry:n toimintaan kuuluu myös puutarhapalstojen vuokraus. Hallinnoimme omaa Perkkaanniityn palsta-aluetta Majurinkulman vieressä. Palstoja on ollut kaikkiaan 65 kpl ja niiden koko on noin 60 neliötä. Lisäksi keväästä 2018 alkaen on vuokrattavissa viljelylaatikoita, 1,2 m x 1,2 m.

Nyt osa palstoista jää urheilukentän alle, mutta korvaavia uusia palstoja tullaan saamaan tilalle, kun nykyistä aluetta laajennetaan. Puiden kaadot alkavat elokuussa 2021.

Perkkaalla on ollut palstat jo 70-luvulta alkaen, nyt jo sijoitus on kuitenkin kolmas. Alue on vanhaa merenpohjaa ja pohjaveden pinta on vain noin puolen metrin syvyydessä. Vesijohtoa ei ole tarvinnut asentaa vaan kasteluvesi voidaan nostaa alueella olevista kaivoista tai vieressä olevasta ojasta. Kentän rakennuksen yhteydessä saamme myös palsta alueelle vesijohdon.

Palstoilla järjestetään keväisin siivoustalkoot ja syksyisin pidetään Elojuhla. Palstoja vuokrataan vain yhdistyksen jäsenille. Vuokra on 25 e. 

Tällä hetkellä emme ota uusia varauksia. Koska alueen urheilukentän rakennussuunnitelmat ovat vielä keskeneräiset, emme tiedä tarkalleen, kuinka paljon palstoja tulee olemaan ja jonossa on nyt yli 50 henkilöä.  

Pehtorin yhteystiedot löydät täältä.

Kuva: Erkki Nuotio. Viihtyvyyteen on panostettu Perkkaan puutarhapalstoilla.