Puutarhurinmökki

Vuonna 1997 päätti Perkkaa-Vermo ry:n hallitus ryhtyä kunnostamaan Albergan kartanon pihapiirissä sijaitsevaa huonokuntoista hirsirakennusta, jota kutsuttiin puutarhurin mökiksi. Mökki oli ollut kylmillään jo pari vuosikymmentä.

Urakka osoittautui työläämmäksi kuin alun perin kuviteltiin. Kattopinnoite, vesirännit, savupiippu, peltiuuni, osa seinähirsiä, ullakon seinälaudoitus ja lämpöeristeet, välikaton ponttilaudoitus, keittiön lattialankut, rakennuksen ja verannan ovet ja ikkunat sekä ulkoportaat jouduttiin kokonaan uusimaan.

Lisäksi sisäseinät pinnoitettiin kuitulevyllä ja tapetoitiin, ulkoseinät tilkittiin ja maalattiin punamullalla, hankittiin keittiökalusteet, rakennettiin WC-tila, uusittiin sähköistys ja tasoitettiin piha-alue. Pääosa rakennustarvikkeista ja osa kalusteista saatiin lahjoituksina.

Varsinaisen saneeraustyön suorittivat muutamat talkoolaiset ja kaksi puolipäivätyöllistettyä. Myös Espoon kaupunki osallistui korjaustöihin.

Talo saatiin valmiiksi kesällä 2000 ja avajaiset pidettiin 27.09.2000. Mökkiä voi vuokrata muutkin kuin vain yhdistyksen jäsenet tilaisuuksiensa tapahtumapaikaksi. Katso: Varaukset