Yhdistyksemme

Yhdistys

Perkkaa-seura perustettiin vuonna 1974 ja vuosittain alettiin järjestämään omaa kaupunginosatapahtumaa Perkkaa-Päivää. Palstatoiminta aloitettiin 1979 ja se on jatkunut vireänä. Palstoja on 65, mutta nyt olemme uuden edessä, koska osittain palstojen päälle rakennetaan Perkkaan uuden koulun kenttä. Perkkaan viljelykulttuuriin kuuluu oleellisena osana syksyn elojuhla, johon kokoonnutaan kertailemaan kuluneen kesän viljelyasioita ja -tuloksia sekä nauttimaan yhteisestä ateriasta. Ympäristön kaunistus- ja siivoustalkoot ovat kuuluneet seuran toimintaan alusta asti. Perkkaa paremmaksi-projekti käynnistyi vuonna 1987 ja jatkui monta vuotta. Siinä asukkaat yhdessä suunnittelivat ja toteuttivat suurisuuntaisen talojen ulkopuolen, yhteisten sisätilojen ja pihojen kunnostuksen.

Talkoista perkkaalaisilla on niin paljon kokemusta, että vuonna 1998 uskallettiin ottaa uusi haaste; Albergan kartanon luona olevan puutarhurin mökin kunnostaminen. Itse Albergan kartanon suojelemisesta ja kunnostamisesta yhdistys teki aloitteen jo vuonna 1985. Pitkän taistelun jälkeen se toteutui 90-luvun puolivälissä. Nyt tuntuu käsittämättömältä, että kartano olisi purettu.

2000-luvulla suuri hankkeemme on ollut Vanhan Albergan puutarha, jossa yhdistyksemme toimi aktiivisena vanhan puutarhan kunnostamisen toteuttamiseksi. Nyt vanhat kivipengerrykset on tuotu esille ja istutettu puita ja pensaita ja myös alaosan vanhat karppilammikot on kunnostettu ja kesäisin sinne ajetaan kävelytie.

Aluksi seuran ilmoitteli toiminnastaan vain taloyhtiöiden ilmoitustauluilla, mutta vuonna 1979 aloitettiin oman lehden julkaiseminen, aluksi nimellä P.S.Aviisi, myöhemmin Perkamentti-nimellä.

Toukokuussa vuonna 1995 Perkkaa-seura otti suojelukseensa myös Vermon alueen ja muutti nimensä Perkkaa-Vermo ry:ksi. Nyt on uudet haasteet edessä, kun alue kasvaa 6000 asukkaalla uudella Vermonniityn alueella ja Hatsinanpuistolla. Yhdistyksen toimintaan kaivataan kovasti uusia vastuunkantajia.