Perkkaa-päivän historiaa

PerkkaaPäivällä on pitkä historia, sillä sitä alettiin viettää Perkkaa Seura ry:n (nyk.  Perkkaa-Vermo ry) toimesta 1970-luvun puolessa välissä. Vastavalmistuneen lähiön asukkaat saivat näin tilaisuuden tutustua toisiinsa keskellä aluetta sijoittuvassa Perkkaanpuistossa. Koska yhdistys perustettiin keväällä 28.5.1974, niin Perkkaapäivääkin vietetään yleensä keväällä toukokuun lopulla.

Kun alueemme oli uusi ja sinne sijoittui paljon uusia espoolaisia ja lapset olivat pieniä ja kaikki oli uutta, niin yhdessä haluttiin parantaa monia asioita  ja asukkaat olivat nykyistä innokkaampina mukana alueen omassa tapahtumassa ja talkooväkeäkin oli helposti saatavissa. 

Perkkaan tikanheittomestaruus tai voimamieskisan voitto ovat olleet tavoiteltuja titteleitä. Myös arpajaiset ja erilaiset vuosittain vaihtuvat arvauskilpailut ovat perinteisiä tapahtumia. Kerran arvattiin puiston laidassa kasvavan suuren puun korkeutta. Se selvitettiin kiipeämällä. Perkkaan leikkipuiston "puisto-paimen" Mikko Kiio nousi köysi mukanaan puun latvaan.
Köysi sitten pudotettiin vapaasti alas, jossa maahantulokohta merkittiin ja köysi mitattiin. Lähimmäksi arvanneet palkittiin. Perinnettä jatketaan...

Perkkaapäivän ohjelmisto on suunniteltu koko perheelle. Lapsille tarkoitetun onginnan lisäksi taikurit, lastenteatterit, vatsastapuhujat, imitaattorit ja monet muut ovat esiintyneet joskus niin arvaamattomassa kevätsäässä. Perkkaa-päivien vetonauloina ja viihdyttäjinä ovat olleet Jussi Raittisen, Kari Tapio, Dannyn&Armi, Frank Pappa ja Jukka Puotilan ja monet muut tähtiesiintyjät.  

Perkkaan omista esiintyjistä muusikko Markku Kännisen (valittu Leppävaaran valopilkuksi 2001) show on ollut aina haluttu numero. Nykyisin Perkkaan Pelimanneista on tullut hänen lisäkseen vakioesiintyjä. Perkkaa Seuran ex-puheenjohtaja Kari Koivumäki oli aluksi juhlan sielu ja hänen alueen tuntemuksensa teki perustaa toiminnalle. Vuosien varrella monet henkilöt ovat osaltaan kantaneet juhlasta vastuuta, mm. ex-puheenjohtaja Erkki Hjelt, Ilpo Kymäläinen,  Kari SIntonen ja monet muut. Viime vuosina vastuuta on kantanut puheenjohtaja Riitta Sinkkonen.

Nykyisin tapahtumia on paljon ja varsinkin kevätsunnuntaisin monet alueet järjestävät omia juttujaan. Juhlamme on supistunut mukavan kotoiseksi yhdessäoloksi, jossa aina on tarjolla mukavaa ohjelmaa varsinkin lapsille. Myös keittolounaastamme on tullut suosittu. Arpajaispalkinnot myös vuosittain ovat runsaat.

Otamme mielellämme vastaan kaikenlaisia ohjelma- yms. ehdotuksia tapahtumaan! Jos jotain on mielessä, kannattaa ottaa yhteyttä. Juhlahan voisi olla vaikka ensi-esityksen paikka! Rohkeasti ideoita ja tarjouksia esittämään.

Kaipaamme myös lisää toimijoita. Jos yhdessä tekeminen kiinnostaa ja haluat olla mukana tarjoamassa juhlaa oman alueen asukkaille, otapa yhteyttä. Kts. yhteystiedot.